Forsikringer for hobbybiler

Rimelige og gode forsikringer, både fra LMK og AMCAR!

En av de store fordelene med å være medlem av en bilklubb tilsluttet LMK (Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber) og/eller av Amcar (American Car Club of Norway) er at du kan få en meget rimelig forsikring av hobbybilen din eller sogar prosjektet ditt mens det er lagret eller under restaurering. For å få denne forsikringen må du ha vært medlem av klubben vår i ett år før du kan tegne en LMK-forsikring. I Amcar kan du tegne rimelig forsikring straks du er medlem der, men begge ordninger krever en besiktigelse hvis det er en bil som er klar for registrering. Klubben vår har forsikringstakstfolk i mange fylker og samarbeider med andre forøvrig. Amcar har sine egne takstfolk over hele landet, og adressene deres vil du finne på Amcar's nettsider.

Det finnes ulike grader av forsikring, avhengig av hvor langt du har kommet med restaureringen. Du kan få lagerforsikring, restaureringsforsikring og helforsikring/klassikerforsikring, entusiastforsikring og det er nå kommet rimelig forsikringsmulighet for ombygg og hot rod.

LMK Forsikring

LMK Forsikring er en helt spesiell og gunstig avtale, beregnet for entusiaster som er medlem i en LMK-klubb, og som har som formål å bevare kjøretøy for ettertiden. Forsikringen er i utgangspunktet skreddersydd for ALLE typer kjøretøy som er 30 år eller eldre. Du kan også få spesielle løsninger for ombygde/modifiserte kjøretøy, samt ”blivende klassiker”.
Selvfølgelig får du også et godt tilbud på ALLE dine øvrige private forsikringer om du ønsker det!

Har du spørsmål om LMK Forsikring kontakter du LMK Forsikring v/ WaterCircles på: 67 20 60 30 / , eller LMK på 22 41 39 00 / .

Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber (LMK) eies og drives av klubbene, og arbeider for å bedre forholdene for alle som har historiske kjøretøy som hobby. LMK Forsikring ble etablert i 1983, og er betydelig utviklet for å gi et skreddersydd tilbud til eiere av historiske kjøretøy. Les et kort sammendrag om LMKs forsikringshistorie her.

4 gode grunner for å bruke LMK Forsikring:

  1. Markedets absolutt beste forsikring for veterankjøretøy.
  2. Med flere private skadeforsikringer samlet får du 15 % LMK-rabatt på premiene
  3. Du fører provisjon/verdier tilbake til din egen klubb.
  4. LMK får en styrket økonomi i satsningen på å bedre forholdene for klubber og enkeltmedlemmer, og får dermed mindre behov for finansiering via medlemsavgiften.

Amcar-forsikringen

Som medlem i AMCAR tegner du alle dine hobbybilforsikringer der. Det gjør at du får snakke med folk som har kjennskap til amerikansk bil, og som kjenner dine forsikringsbehov. AMCAR har egne vilkår for forsikring av hobbykjøretøyer. Med tre eller flere tellende skadeforsikringer hos If oppnår du fra 8 - 20% If Pluss rabatt. Denne besparelsen i forsikringspremien kommer i tillegg til de rabattene som medlemskapet i AMCAR gir. Den virkelige tryggheten kommer i form av at AMCARs Forsikringskomite har direkte innflytelse på skadeoppgjøret. Det sikrer deg et korrekt oppgjør hvis uhellet er ute.

Disse forsikringene kan du få tegnet hos AMCAR:

  • Klassikerforsikring
  • Entusiastbilforsikring
  • Hot Rod forsikring
  • Lagrings- og restaureringsforsikring

Har du fått medlemsrabatten?

AMCAR-medlem med forsikring i If skadeforsikring? Påse at du får riktig AMCAR-rabatt på alle dine private skadeforsikringer Her er det penger å spare! Sjekk dette i dag! Ring 72 89 60 04.

AMCAR Forsikring - On line!

If Skadeforsikring tilbyr medlemmer i AMCAR et eget integrert nettsted for forsikring. Fra www.amcar.no og linken til If, kan du nå tegne forsikringer direkte fra din PC, gjøre endringer på dine eksisterende forsikringer, innhente tilbud og melde skader. Alt du trenger er ditt personnummer og et passord. Passordet bestilles på nettsiden, og blir sendt deg per post innen kort tid. For klassikerforsikring må du fortsatt kontakte AMCAR på telefon 72 89 60 04.

Et godt tips før du begynner restaureringen!

Plukk aldri ned hele bilen før du begynner å restaurere den. Prøv å foreta en rullende restaurering, så får du og familien glede av hobbybilen mens du holder på å pusse den opp. Ta kun en bit av gangen, restaurér den helt ferdig, og fortsett så på neste. Når du begynner å demontere bilen eller deler av den, så ta hele tiden bilder som du omgående setter inn i et album eller legger inn på en cd for bruk når du skal sette det hele sammen igjen. Du husker vanligvis ikke 2 - 10 år tilbake til hvilke deler som skal være hvor eller hører til hva. Gjør det til en regel å ta bilder, og sjekk også gjerne at de viser det du vil vite!

Spør gjerne før du begynner på en restaurering eller særlig hvis du skal gjøre forandringer på bilen din, så den ikke lenger kan kalles original. Avvik kan lett resultere i en dyrere forsikring eller du kanskje ikke får forsikret bilen uten mye bråk.

Vi i klubben vil hjelpe deg så godt Vl KAN til å oppnå en av de omtalte forsikringene, så si fra om det er noe vi kan bidra med underveis.

om klubben

Chevyclub of Norway ble stiftet i 2000, og er en landsdekkende merkeklubb for Chevrolet/GMC. Under menyen "Om oss" har vi samlet informasjon om klubben, våre vedtekter, fordelene ved å være medlem og et søknadsskjema for interesserte ikke-medlemmer. CCON har godkjennelse av General Motors Corporation og har skriftlig tillatelse til å bruke deres varemerker/logoer.

Les mer..

for medlemmer

I vår medlemsseksjon har vi i tillegg til nyheter fra klubben samlet mye nyttig informasjon, praktisk råd, nedlasting av diverse lister over våre rådgivere, firmaer og forhandlere etc. til hjelp ved restaurering og vårt eget debattforum. Noen av sidene er tilgjengelige kun for medlemmer, og da må man være registrert bruker av websiden og logge på med passord.

Les mer..

våre biler

Våre medlemmer har unike og helt spesielle biler fra perioden 1911 og fram til idag. Under medlemssidene har vi samlet noen eksemplarer i et eget bildearkiv, og på forsiden har vi også noen fine eksemplarer av de eldste veteranene fra før krigen. Er du medlem og har en bil som ville vært fint å få vist fram på nettsiden vår, ta kontakt med styret i CCON.

Les mer