Historien om GMC

De eldste nåværende GMC'ers historie

Nå "vet" vi også hvilke nyttekjøretøyer av Chevrolet og GMC som er de eldste kjørbare/registrerte her i landet!

Den eldste GMC-bilen er en lastebil fra 1919, ombygget til tankbil for A/S Norske Shell for endel år siden. Den har sin faste plass på muséet på Lillehammer, og er fast deltaker på Lillehammerløpet. Sjåfører har som oftest vært Alf Haugen og Gunnar Lunde, med sin Grete som co-pilot.

Av større antrengelser tror vi S - S i 1996, og Krøderenløpet over 150 km i 1997 er verdt å nevne. Vi håper å få se den stolte bil og det blide mannskap fortsatt på samlinger og løp, gjerne også utenfor Lillehammer-området.

Den eldste Chevrolet-nyttetransport "i drift" er trolig Arvid Bjørnerud's 1 tonns lastebil fra 1926, og eldste kjørbare buss, en 29-modell lastebil ombygget til 16-seters buss i 1933-34. Nå er den ferdig restaurert og eies av Nord-Trøndelag Motorhistoriske Forening. Historien om den bussen, tankbilen og bilder kommer vi tilbake til litt senere.

Vi må regne med at det sannsynligvis er enda eldre biler under restaurering eller som objekter, så opplysningene ovenfor kan nok forandre seg med tiden.

 

Wikipedia (engelsk)
History: Of GMC Truck at 90 (engelsk)
The History of GMC (engelsk)
OldGMCTrucks.com (engelsk)

Kom gjerne med tips om lenker og andre ting som bør inn på denne siden.